ថ្ងៃអង្គារ ទី២១ ខែមិថុនា ឆ្នាំ២០១១ ម៉ោង ១៦:៣៨
គេហទំព័របរទេស
ស្លឹក តយជាគ្រឿងទេសមួយប្រភេទមានគុណសម្បត្តិល្អប្រើប្រាស់មានពណ៌ បៃតងផ្សំជាមួយអាហារ ហើយក៏មានគុណប្រយោជន៍ផ្សេងៗជាច្រើនទៀត ដូចជា ៖ ដំបូងវាមានគុណសម្បត្តិប្រើប្រាស់ជាពណ៌ផ្សំជាមួយអាហារ ដោយយកស្លឹកតយបុកឱ្យម៉ត់ច្របាច់យកទឹកច្រោះដាក់ទៅក្នុង នំផ្សេងៗនឹងមានពណ៌ប៉ៃតងក្លិនក្រអូប ដូចជានំចាក់កាចាន់ និងលតជាដើម។ យកស្លឹកតយទៅដំ
ឱ្យបែកល្មមរួចដាក់ពង្រាយតាមគូទឡាំងស៊ឹង សម្រាប់ចំហុយនំគ្រប់ប្រភេទ នឹងធ្វើឱ្យនំឆ្អិនល្អ មានក្លិនក្រអូបគួរឱ្យចង់ទទួលទាន។
ឱ្យបែកល្មមរួចដាក់ពង្រាយតាមគូទឡាំងស៊ឹង សម្រាប់ចំហុយនំគ្រប់ប្រភេទ នឹងធ្វើឱ្យនំឆ្អិនល្អ មានក្លិនក្រអូបគួរឱ្យចង់ទទួលទាន។
ក្រៅពីនេះគេអាចយកស្លឹកតយទៅដាក់ពង្រាយលើ បន្ទះកញ្ច្រែង (ភាជន៍សម្រាប់ចំហុយ) រួចដាក់ចំហុយអង្ករដំណើបនៅពេលឆ្អិនបាយដំណើបនឹងមានក្លិនក្រអូប គួរឱ្យចង់ទទួលទាន។ ប្រើស្លឹកតយស្រស់ដាក់នៅក្នុងប្រេងឆាដែលប្រើរួច ដុតភ្លើងឱ្យក្តៅបន្ទាប់មកស្រង់យកស្លឹកតយចេញក្លិនស្លឹកតយ នឹងបំបាត់ក្លិនឈ្ងៀមរបស់ប្រេងឆា ហើយធ្វើឱ្យប្រេងឆាមានក្លិន ដូចប្រេងឆាថ្មីដែលមិនទាន់ប្រើប្រាស់ ៕