Tuesday, July 24, 2012

បច្ចេកទេសធ្វើស៊ុតក្លែងក្លាយនៅប្រទេសចិន គួរអោយខ្លាច



នៅប្រទេសចិនបច្ចុប្បន្ន មានគេហទំព័រជាច្រើនបានបញ្ចេញអត្ថបទណែនាំវិធីធ្វើស៊ុតមាន់
ក្លែងក្លាយ ដែលមានតម្លៃថោក ដោយប្រើបច្ចេកទេសសាមញ្ញបំផុតជាមួយនិងគ្រឿងផ្សំ
ផ្សេងទៀត ដូចជា អាស៊ីត calcium , ព័ណ៌អាហារ ចំណែកស៊ុតក្លែងក្លាយនៅប្រទេសចិន
១គីឡូក្រាម ស្មើនឹង០,៥៥យ៉ុន(ប្រហែល ២០០រៀល)។


ដើម្បីធ្វើធាតុរាវព័ណ៌ ស របស់ស៊ុតមាន់ អ្នកគ្រាន់តែដាក់អំបិល alginate ចូលទៅក្នុងទឹក និង
កូរស្មើដៃ វានឹងក្លាយជាធាតុរាវមួយដែលដូចទៅនឹងស៊ុតពិតប្រាកដ។ ក្រោយមក យកមួយ
ចំណែកនៃធាតុរាវនោះ លាយជាមួយព័ណ៌ដើម្បីបង្កើតបានជាធាតុរាវព័ណ៌ក្រហមដូចទៅនឹ
ស៊ុតក្រហមពិតៗ។

បន្ទាប់មក អ្នកយកធាតុរាវក្រហមនោះចាក់ចូលទៅក្នុងពុម្ភមួយ ដែលមានទំហំស្មើនឹងទំហំ
របស់ស៊ុតក្រហមពិត ក្រោយមក យកវាជ្រលក់យ៉ាងលឿនទៅក្នុងទឹកកំបោរដើម្បីកំណត់
រូបរាង។ ផ្នែកខាងក្រៅនៃស៊ុតក្រហមនោះនឹងមានស្រទាប់ស្ដើងមួយដែលដូចស៊ុនមាន់ពិត។

នៅពេលយកធាតុរាវក្រហមនោះដាក់ចូលទៅក្នុងធាតុរាវព័ណ៌ ស អ្នកនឹងបានស៊ុតក្លែង
ក្លាយ។ ជំហានចុងក្រោយ គឺគ្រាន់តែជ្រលក់វាចូលទៅក្នុង calcium carbonate ដើម្បីបង្កើត
ជាសម្បកស៊ុតគឺជាការស្រេច។

ថ្វីបើវាមានតម្លៃថោក ប៉ុន្ដែនៅពេលអ្នកបរិភោគស៊ុតក្លែងក្លាយនេះក្នុងរយៈពេលយូរ អ្នកនឹង
ត្រូវប្រឈមនឹងជម្ងឺមួយចំនួន ដូចជាបាត់បង់ការចងចាំ និងជម្ងឺដែលពាក់ព័ន្ធនឹងខួរក្បាល។