នៅប្រទេសចិនបច្ចុប្បន្ន មានគេហទំព័រជាច្រើនបានបញ្ចេ ញអត្ថបទណែនាំវិធីធ្វើស៊ុតមា ន់
ក្លែងក្លាយ ដែលមានតម្លៃថោក ដោយប្រើបច្ចេកទេសសាមញ្ញបំផុ តជាមួយនិងគ្រឿងផ្សំ
ផ្សេងទៀត ដូចជា អាស៊ីត calcium , ព័ណ៌អាហារ ចំណែកស៊ុតក្លែងក្លាយនៅប្រទេ សចិន
១គីឡូក្រាម ស្មើនឹង០,៥៥យ៉ុន(ប្រហែល ២០០រៀល)។
ដើម្បីធ្វើធាតុរាវព័ណ៌ ស របស់ស៊ុតមាន់ អ្នកគ្រាន់តែដាក់អំបិល alginate ចូលទៅក្នុងទឹក និង
កូរស្មើដៃ វានឹងក្លាយជាធាតុរាវមួយដែលដ ូចទៅនឹងស៊ុតពិតប្រាកដ។ ក្រោយមក យកមួយ
ចំណែកនៃធាតុរាវនោះ លាយជាមួយព័ណ៌ដើម្បីបង្កើតបា នជាធាតុរាវព័ណ៌ក្រហមដូចទៅនឹ ង
ស៊ុតក្រហមពិតៗ។
បន្ទាប់មក អ្នកយកធាតុរាវក្រហមនោះចាក់ច ូលទៅក្នុងពុម្ភមួយ ដែលមានទំហំស្មើនឹងទំហំ
របស់ស៊ុតក្រហមពិត ក្រោយមក យកវាជ្រលក់យ៉ាងលឿនទៅក្នុងទឹ កកំបោរដើម្បីកំណត់
រូបរាង។ ផ្នែកខាងក្រៅនៃស៊ុតក្រហមនោះ នឹងមានស្រទាប់ស្ដើងមួយដែលដូ ចស៊ុនមាន់ពិត។
នៅពេលយកធាតុរាវក្រហមនោះដាក់ ចូលទៅក្នុងធាតុរាវព័ណ៌ ស អ្នកនឹងបានស៊ុតក្លែង
ក្លាយ។ ជំហានចុងក្រោយ គឺគ្រាន់តែជ្រលក់វាចូលទៅក្ន ុង calcium carbonate ដើម្បីបង្កើត
ជាសម្បកស៊ុតគឺជាការស្រេច។
ថ្វីបើវាមានតម្លៃថោក ប៉ុន្ដែនៅពេលអ្នកបរិភោគស៊ុត ក្លែងក្លាយនេះក្នុងរយៈពេលយូ រ អ្នកនឹង
ត្រូវប្រឈមនឹងជម្ងឺមួយចំនួន ដូចជាបាត់បង់ការចងចាំ និងជម្ងឺដែលពាក់ព័ន្ធនឹងខួរ ក្បាល។
ក្លែងក្លាយ ដែលមានតម្លៃថោក ដោយប្រើបច្ចេកទេសសាមញ្ញបំផុ
ផ្សេងទៀត ដូចជា អាស៊ីត calcium , ព័ណ៌អាហារ ចំណែកស៊ុតក្លែងក្លាយនៅប្រទេ
១គីឡូក្រាម ស្មើនឹង០,៥៥យ៉ុន(ប្រហែល ២០០រៀល)។
ដើម្បីធ្វើធាតុរាវព័ណ៌ ស របស់ស៊ុតមាន់ អ្នកគ្រាន់តែដាក់អំបិល alginate ចូលទៅក្នុងទឹក និង
កូរស្មើដៃ វានឹងក្លាយជាធាតុរាវមួយដែលដ
ចំណែកនៃធាតុរាវនោះ លាយជាមួយព័ណ៌ដើម្បីបង្កើតបា
ស៊ុតក្រហមពិតៗ។
បន្ទាប់មក អ្នកយកធាតុរាវក្រហមនោះចាក់ច
របស់ស៊ុតក្រហមពិត ក្រោយមក យកវាជ្រលក់យ៉ាងលឿនទៅក្នុងទឹ
រូបរាង។ ផ្នែកខាងក្រៅនៃស៊ុតក្រហមនោះ
នៅពេលយកធាតុរាវក្រហមនោះដាក់
ក្លាយ។ ជំហានចុងក្រោយ គឺគ្រាន់តែជ្រលក់វាចូលទៅក្ន
ជាសម្បកស៊ុតគឺជាការស្រេច។
ថ្វីបើវាមានតម្លៃថោក ប៉ុន្ដែនៅពេលអ្នកបរិភោគស៊ុត
ត្រូវប្រឈមនឹងជម្ងឺមួយចំនួន